Jubileumexpostie Agnietenkapel te Gouda

In 2009 is Tilly 60 jaar geworden en stelde zij zich ten doel een serie van 60 verschillende kleurcomposities te maken. Groot en klein, maar ook de kleinere werken zijn groot van opzet. De 60 werken zijn gebaseerd op een thema (de margriet) en aan de hand van slechts enkele schetsen tot stand gekomen.

Nieuw boek Tilly Wils

ISBN 90 804281 8 3

Te bestellen bij Tilly Wils (079-3420106), € 30,-. In het voorjaar van 2005 heeft een feestelijke presentatie plaatsgevonden.

Jubileumuitgave boek 'TILLY WILS'

ISBN 90 804158 5 5

Deze oplage is uitverkocht.

Vloerschildering

In opdracht van de Stichting Utopa maakte Tilly een aantal ontwerpen voor een kunstvloer in de kantine van de Dopak- fabriek te Lelystad. Een van de ontwerpen werd gekozen en uitgevoerd in een naadloos vloersysteem op basis van twee componenten elastische kunstharsen. Door de chemische reactie vindt de doorharding plaats waardoor er een hoge slijtvastheid ontstaat.

Het is een prachtige vloer geworden (afmeting 10 x 12 meter) waar zowel de fabrikant met zijn werknemers als Tilly Wils, bijzonder blij mee zijn.

Relatiegeschenken

Vele bedrijven hebben reeds de weg naar haar atelier gevonden. Niet alleen om hun bedrijf in te laten richten met kunst, maar ook voor de vervaardiging van een geschenk. Wanneer het om een kleine oplage gaat (niet meer dan ongeveer 20 stuks) wordt er gekozen voor 20 verschillende unica’s, gemaakt in olieverf of gemengde techniek.

Gaat het om een grotere oplage, dan wordt er meestal gekozen voor een zeefdruk of zeefdrukje. Hierin zijn diverse mogelijkheden denkbaar. Hoe groter de oplage, hoe kleiner het bedrag per stuk.

Wereldprimeur

In 1997 werd Tilly door de Koninklijke Begeer B.V. uitgenodigd om een ontwerp te maken voor de Arts and Crafts Afdeling van hun bedrijf. Het moest iets heel nieuws worden, iets wat nog niet eerder was gemaakt, maar er moest wel een link zijn met het zilverbedrijf en met Nederland.

Na enig brainstormen heeft zij een ontwerp gemaakt met uitbundige kleuren waarin de tulp -ons nationale symbool - model heeft gestaan voor dit geabstraheerde werk.

De meesterzeefdrukker Wout van der Vet vertaalde dit ontwerp naar zeefdruk op gerhodineerd zilver (hierdoor behoeft het kunstwerk niet te worden gepoetst). Dit procédé werd een wereldprimeur in een genummerde oplage van 50 stuks. In totaal zijn er 5 verschillende zeefdrukken gemaakt